Facebook

Ilmailusää

Turvallisuus

Ajankohtaista

 AKTIIVINEN KILA!


 

31.10.2016

Malmin lentokenttäyhdistys EFHF Ry käy neuvotteluja Helsingin kaupungin, Trafin, Finavian ja ympäristöviranomaisten kanssa Malmin lentotoiminnan jatkamisesta. Tukesi yhdistykselle on tärkeä, että voimme hyvässä hengessä edenneiden keskustelujen jälkeen vastata lupauksiin. Viimeistään marraskuun lopulla on luvassa lisää tietoa.

  • KILAn syyskokous pidetään Klubilla keskiviikkona 23.11.2016 alkaen kello 18:00. Tästä lähetetään vielä erillinen kalenterikutsu.
  • KILAn Pi-pi-pikkujoulut vietetään Klubilla lauantaina 3.12.2016 alkaen kello 18:00. Ilmoittautumislinkki näihin riemuihin on täällä!
  • Tiedoksesi myös, että SIL:n syyskokous on 12.11. ja kerhoamme edustavat tilaisuudessa Markku ja Pauliina. Heille siis voi välittää asioita, joita haluat huomioon otettaviksi tilaisuudessa.

 

Lennonopettajaksi?

Tunnetko sielussasi, että haluaisit jakaa osaamisesi ja ilmailun riemun uusien tulokkaiden kanssa? KILAn seuraava opekurssi marraskuussa ja jos tämä myyntipuhe sytytti, ota yhteyttä Mikkoon ( Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ).

Suksi, suksi se luistaa mihinkään?

Lopuksi alustavaa salaperäistä vihjailua mahdollisesta talvisesta projektista. Ehkäpä tästä on kerrottavaa esimerkiksi syyskokousiltana...


15.4.2016

Taas leivoset ilmassa leikkiä lyö…

                      ...kevätsiivillä Malmikin raikaa!

Tervehdimme lentokevättä KILAn KEVÄTRIEHASSA perjantaina 29.4.2016 Klubilla ja sen lähialueella:

Lentokauden avajaiset aloitetaan talkoilla n.klo.12:00 kerhon siistimisellä, lähinnä piha-alueet, hangaari, klubi ja huoltoparakki.

Työ tehdään keväisen varovasti ettei vain hiki pääse yllättämään. Haravoidaan ja kerätään ylimääräiset rojut em. kohteista yhteen paikkaan pois kuljetettavaksi. Peräkärry mihin ne lastaisi olisi kiva ylläri ja muutenkin omien työvälineiden rehvakkaaseen käyttöön kannustetaan kiittäen. Virvokkeita nautitaan passeliin tahtiin.

Noin kello.16:01:03 alkavat viralliset grillajaiset kera makkarain ja ohukkain. Virvokkeiden nautinta jatkuu.

Kevätrieha huipentuu paljuiluun mikä ei ainakaan estä virvokkeiden nautinnan jatkumista.

Mukaan kutsutaan täten kaikki lentävät jäsenet, ei lentävät, perheenjäsenet ja kroonisesta ilmailukärpäsen puremasta tai sen puutteesta kärsivät frendit.

 Tervetuloa!

 

...ai mutta todella...

...edeltävä torstaikin on jo toivoa täynnä!

Torstaina 28.4.2016 kello 12:00 järjestetään Pyöreän maastossa SUURI PULJAKUVAUS

Tarkoituksena on koota samaan valokuvaan mahdollisimman paljon Malmilla kouluttautuneita ammattireiskoja, mieluitten lentohaalarit, virkapuvut tai ainakin epoletit ja Reibanit kimaltaen.

Samassa yhteydessä valokuvataan malmilaista pilottikuntaa laajemminkin, joten myös me harrastuslentäjät sonnustautukaamme lentovermeisiin ja saapukaamme paikalle niin lukuisana joukkona kuin vain mahdollista. Eivätkö vain hangaround-tukijoukotkin ole paikalle tervetulleet. Asian kehittymistä on mahdollista seurata Facebookista Friends of Malmi Airportin ryhmässä. Tätä viidakkorumpua saa kumisuttaa eteenpäin, nyt on mahdollisuus päästä julisteeseen ja sitä myötä historiaan.

Vinkki: Kostyymitunnelmaan voi ottaa etkot Ilmailumuseon Lentomatkustamisen nostalgiapäivänä 23.4. klo 10 - 17

Tervemenoa!

Museoon, anyone?

...niin, tarkoituksena ei suinkaan ollut kutsua sinua vanhukseksi, vaan vuotaa täten aieviesti siitä, että järjesteillä on retki 14.5.2016 Ilmailumuseolle. Kiertokäynti oppaan johdolla? Simuilua? Ryhmäalennus yms?

Helsinki Malmi Fly In...

...kruunaa Kevätlaulumme 27. - 29. 5. 2016!

KILAlle on tässä uskottu arvokas logistinen johtotehtävä, pysäköinnin ohjaus ja -aluevalvonta. Tähän sankaritehtävään himokkaille on varta vasten avattu oma Doodle-linkki:  http://doodle.com/poll/2zz3tryyraftfxnr

Käyhän toki katsomassa kuinka moni kaverisi on jo ehtinyt sinne ennen sinua!

 


 Hallituksen varapuheenjohtajan terveiset

Olemme saaneet kerhon vanhat asiat selvitettyä ja lunastaneet lupaukset, jotka annoimme sopimuksessa asian osaisille. Uutena hallituksen jäsenenä (varapuheenjohtajana) annan suuren kiitoksen ja kumarruksen uutterille henkilöille, jotka ovat saattaneet KILAN tähän hetkeen. Voimme silti vielä parantaa toimintamme aktiivisuutta.

Yritän nyt lunastaa lupaukseni jakaa vetovastuuta puheenjohtajan kanssa toiminnan kehittämisessä.

Kerhossamme on paljon henkilöitä ja voimavaroja, joita toivoisin hyödyntävämme. Tarkoitan tällä asioita, jotka antavat kerhotoiminalle muitakin ulottuvuuksia, kuin pelkkä lentäminen. Kun saamme porukkamme aktiivisesti puhaltamaan samaan hiileen uskon, että esimerkiksi jäsenmaksua saadaan laskettua järkevälle tasolle, jolloin meidän kerho on jälleen houkutteleva paikka, jonne lentoharrastusta tai sitä kannustavan henkilö on kiva tulla. Meidän kerholla on upeat tilat ja se antaa harrastamiselle upeat olosuhteet.

Esimerkkinä aktiivisesta toiminnasta julkaistaan nyt hallituksen kokouspöytäkirjat KILAN flight forumilla ja paperisessa muodossa ne ovat luettavissa klubilla. Myös tapahtuma kalenteri on päivitetty kevytilmailu.fi sivuilla. Valitettavasti kalenteri toimii vain tällä hetkellä sivun vasemman puoleisesta kila kalenteri linkistä ylä oikealla oleva linkki viittaa väärään kalenteriin. Tällä hetkellä kalenterissa on paljon tapahtumia maanantai-illoiksi, esimerkiksi seuraavat täyttyvät Air Nav Pron koulutuksella ja seuraavana maanantaina Hanna laskeutuu tornista kertaamaan radioliikenne asioita. Myös seuraavina viikkoina tapahtuu.

  • Suunnitellaan muitakin mielekkäitä tapahtumia. Lentämistä voi harrastaa, joko lupakirjan omaava henkilö tai ilman lupakirjaan. Kehitellään siis myös koko perheen ja kaveripiirin tapahtumia.

  • Ajatuksia ja mielipiteitä joidenkin huoltotoimien hoitamisesta kerhon jäsenten voimin, kerhon kustannuksia laskien.

  • Uusiin ja vanhoihin lentoharrastajiin tutustuminen.

Niin kuin alussa mainitsin jäsenistössämme on henkilöitä, jotka omaavat vahvan taustan lentämisen eri osa-alueilta. Olisi kiva kuulla mielenkiintoisia tarinoita ja kokemuksia joinain teema iltoina.

Tässä muutamia ajatuksia mitä meidän pitäisi yhdessä miettiä ja keskustella, joista kokoamme yhteisen muistion ja lähdemme aktiivisesti viemään eteenpäin hallituksen ja jäsenistön kesken. Ajatukseni kuitenkin on että pienillä omilla teoilla voimme saada aktiivisen ja mielekkään harrastus ympäristön. Itselläni on vakaa ajatus lentokerhon valoisasta tulevaisuudesta vaikka Malmin lentokentän päällä tällä hetkellä on tummia pilviä.

Tervetuloa nykyiset ja entiset jäsenet kehittämään kerhoamme eteenpäin, myös aktiivisesti naapuri kerhoissa lentävät KILA jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita. Nyt on aika toimia kevät ja parhaat lentokelit ovat jo ovella.

 

Hallituksen varapuheenjohtaja 

Markku Pietikäinen

Etsivä löytää

Kila Safe Pilot

Lentäjän säät