Facebook

Ilmailusää

Trafi, ilmailu

Kilan Kevätkokous 2015

Kilan Kevätkokous

keskiviikkona 22.4 klo 18 Kilalla

Käsitellään sääntömääräiset asiat ja konekaupan tilannekatsaus

Malmilla 7.4.2015
Hallitus

Olemme Facebookissa

Avoimet ovet Mäntsälän kentällä (EFMN)

DSC03048.JPGDSC03055.JPGDSC03047.JPGKILA-Klubi Mäntsälän Avoimet ovet oli kokonaisuudessaan elämyksellinentapahtuma.

Ilma suosi ja ruska antoi ensi merkkejään hienossa auringon paisteessa. Kävijöitä oli mukavasti 150-200 hlö:ä ja kevytlentokoneita 17 kpl.

Kiinnostus oli melkoinen ja kysymyksiä riitti jokaiselle Klubilaisellemme. Opettajat saivat olla näyttämässä ilmassa kädestä pitäen monille uusille tutustuja-jäsenillemme kuinka voit itse ohjata konetta. Palaute oli odotetun mukainen. Jokainen hämmästyi saamaansa elämystä sekä ohjaamisen loogisuutta.
Harrastuskipinä taisi jäädä monen mieleen.

Mäntsälässä taitaa seuraava kurssialoitus lähestyä. Kunhan saadaan 7-10 innokasta kasaan, niin päästään aloittamaan kurssi paikan päällä. Ilmoittaudu rohkeasti ja antakaa sanan kiertää. Tutustumisohjelmia voimme tarvittaessa antaa pienellä varoitusajalla ilman suurempia järjestelyjä.

Kiitoksia kävijöille ja talkooväelle, erityisesti Kaleville ja Leksalle.
Jälkeä syntyi mukavasti.

Tällaisia tapahtumia on mukava järjestää.

Lue lisää: Avoimet ovet Mäntsälän kentällä (EFMN)

KSP (Kila Safe Pilot)

KILA käynnistää vapaaehtoisen lentotaidon kehittämisohjelman KSP:n (Kila Safe Pilot). KSP on vapaaehtoinen ohjelma jolla jäsen voi kehittää lentotaitoa lentämisen perusasioissa, sellaisissa joissa useimmiten on tullut mm. vahinkoja.

KSP:n tavoitteena mm.

  • kehittää itseämme paremmiksi lentäjiksi
  • harjoitella lentämisen perustaitoja
  • parantaa lentoturvallisuutta
  • aktivoida lentämistä lupakirjan saannin jälkeen

Epäonnistunut pakkolaskuharjoitus

2.jpgSuomen ensimmäinen Full-Lotus kellukkeilla varustetulle kevytlentokoneelle tapahtunut vahinko lentoonlähdössä tapahtui Mäntsälän Sahajärvellä viime lauantaina 30.06.2007. Kyseessä oli Suomen yleisin kevytlentokone, Ikarus C42.

Kyseessä oli koululento vesilentokelpuutusta varten. Tilanteessa harjoiteltiin simuloitua lentoonlähdössä tapahtuvaa moottorihäiriötä. Tässä opettaja asettaa oppilaalle yllättäen moottorin tyhjäkäynnille kesken lentoonlähdön. Tällöin korkeutta on muutama metri. Oppilaan tulee saada kone siitä onnistuneesti laskuun. Tässä tapauksessa opettaja ei kerennyt mukaan riittävän tehokkaasti korjaamaan oppilasta, vaan kone teki muutaman metrin korkeudelta veteen ns. ”kovan laskun”. Tilanteessa kontakti veden pintaan oli niin voimakas, että kellukkeiden tukirakenteet antoivat periksi, vaikka koneen asento olikin jo pinnan suuntainen.

3.jpgIlmailu piireissä puhutaan ns. ”kovasta laskusta”, jota tapahtuu lentokentillä aina silloin tällöin. Kone jäi oikein päin veteen kellukkeiden varaan. Kellukerakenteet pettivät edestä ja koneen asento vedessä oli hieman poikkeuksellinen. Kone pystyttiin hyvin hinaaman rantaan. Myöhemmin kone kuljetettiin normaalilla hinausautolla ”varikolle”. Henkilövahinkoja siis ei sattunut. Ainoastaan muutamia ”henkisiä” ruhjeita.

Koneen vauriot tarkistetaan lähipäivinä, mutta alustavasti vaikuttaa että kelluketukirakenteita lukuun ottamatta vauriot ovat vähäisiä. Isku on ollut kohtuullisen kova, mutta tarkastuksissa ihmeteltiin koneen vahvaa rakennetta. Jos tarkoissa jatkotutkimuksissa ei ilmene uusia vaurioita, kone saadaan lentokuntoon muutamien päivien aikana.

Media kertoi voimakkaasti että kyseessä olisi ollut lento-onnettomuus. Sellaisesta tässä ei ollut kyse. Kysymyksessä on koulutuksen aikana tapahtunut ”kova lasku”. ilman henkilövahinkoja tai edes koneen kaatumista. Median reaktio on ymmärrettävä mm. seuraavista syistä.

  • Kun silminnäkijä on tapauksen nähnyt, niin todennäköisesti on ilmoittanut pelastuskeskukseen että ”lentokone putosi järveen”. Tämä antoi osaltaan mediallekin käsityksen että kyse on melkoisesta onnettomuudesta.
  • Kun ilma-alukselle tapahtuu jotain on uutiskynnys alhainen niin median kuin lukijoidenkin osalta. Todellisuudessa tapahtumaa voidaan verrata moottoripyörän kaatumiseen harjoittelussa tai veneen kivelle ajamiseen ilman suuria vaurioita. Nämä harvoin yltävät median kirjoituksiin.
  • Kasvavaan ilmailuharrasteeseen suhtaudutaan vielä luonnollisen tietämättömästi.
  • Kasvavalle lajille sattuu aina jotain, oli laji mikä tahansa.

Tapahtuma on ikävä. Kaikkihan pyrimme että vahinkoja ei sattuisi. Näistä kuitenkin aina opitaan. Toivotaan vain, että jatkossa hieno lajimme ei tällaisissa tapauksissa kärsisi median ylilyönneistä. Toivotaan että kaikki opimme oikealla ja rakentavalla tavalla. Monimuotoinen harrastaminen on kaikille hieno asia.

Kevytilmailu Ry, pyrkii oppimaan ja välittämään tästäkin tapauksesta saadut opit jäsenilleen.

Elämyksellistä kesää kaikille lukijoille.


Etsivä löytää

Lentopaikkakisa

Lentäjän säät